New York viikossa

Nimi: New York viikossa

Aihe: Matkaopas

Koko: A5 - 100 sivua

Kirjoittanut: © Jonna Jowi Sihvonen

Julkaistu: 2022

Kieli: Suomi (English below!)

Esipuhe

kansijiipegoriginal.jpg

Millainen on matkaopas yhteen maailman suosituimmista matkakohteista? Teos mikä kertoo sinulle klassiset nähtävyyskohteet, mutta myös ne jalokivet mitä ei moni edes ajattelisi matkalta löytävänsä? Ja miten toimii matkaopas mikä vie sinut alue kerrallaan matkoille - eikä kuljeta sinua paikasta toiseen pähkähullun lailla? Tämä on se teos.

 

Vierailimme ystäväni kanssa New Yorkissa vuonna 2018. Koko tuo viikko oli rakennettu perus nähtävyyksien lisäksi aika kokemus-painotteiseen matkaan.

 

Tämä opas sisältää parhaat turistikohteet alueittain, missä kannattaa vierailla minäkin päivänä, mistä kannattaa kävellä ja mistä ei. Minkälainen on päivän budjetti ja mitä paikkoja sillä näkee? Mitä kannattaa ostaa etukäteen ja mitä ilman ei kannata matkustaa?

 

Kohteet ovat turistikohteiden lisäksi sarjasta tuttuja kohteita kuten Sinkkuelämää Carrien asunto sekä Frendien talo, kuin myös historiallisia paikkoja ja mahtavia ilmaisia näköalapaikkoja. Reissussa on huomioitu jenkkikulttuuri sekä budjettimatkustus.

IMG_20180406_190145.jpg
image00001393.jpeg

Kirja tulee olemaan koakoa A5 eli kirja on tarpeeksi pieni että sen voi pakata mukaan. Kirjassa on tilaa omille muistiinpanoille ja esimerkiksi taulukot mihin voit kirjoittaa metroaikataulujasi sekä esim majoituksesi osoitteen jos vaikka puhelimesta loppuu akku. Kirja matkaa kanssasi ja voi täyttää sen omilla merkinnöilläsi!

Pehmeä kansi mahdollistaa sen taittamisen taakse sillä välin kun luet seuraavan päivän ohjelmisto-mahdollisuuksista ja pieni koko mahdollistaa sen, että kirja mahtuu perus käsilaukkuun mukaan. 

 

Arvioitu julkaisuajankohta on vuoden 2021 jälkeen.

image00001622.jpeg
IMG_20180406_203738.jpg

Tähän kirjaan on jaettu aktiviteetit kaikkein loogisimmalla tavalla. Sen sijaan että säntäilet ja metroilet koko matkasi ajan edes-takaisin, olen jakanut nähtävyydet alueiden mukaan - ja alueet päivien mukaan. Menemme yhden päivän aikana yhden alueen läpi. Päivät voi myös toteuttaa missä tahansa järjestyksessä, oman aikataulusi mukaan. Mukautuva suunnitelma tulee käyttöön jos on jo joitain omia suunnitelmia, sukulaisten näkemistä tai jotkut paikat on jo nähty. Milloin on sinun perjantaisi ja pitää karata ihmismassoja Staten Islandille ja koska on arki ja museot on auki? Järjestä päivät omaan suunnitelmaasi parhaalla näkemälläsi tavalla, tai seuraa päivien valmista järjestystä. 

Ennen matkaa on kuitenkin paljon tehtävää. Byrokratiaa ja ennalta ostettavia asioita - kirja on apunasi myös kaiken tämän kanssa! Käymme nopeasti alussa läpi pakkaamisen, lentokenttä selviytymisen, majoituksen valinnan, majoituspaikan tekemiset, vinkit ja matkapäiväkirjan tekemisen. 

image00000460.jpeg
nyc (2).jpg
IMG_20180409_141525.jpg

For english viewers

I have gotten a lot of co-operation from places - and people of New York and wanted to dedicate a place where they can read about the book and actually know what it's all about.

New York Viikossa - is a travel guide book for a week of vacay in NYC. It is not your typical travel guide that just tells the classic targerts to visit all over the map, but is specific on it's travel days. I have cut New York into ares to visit, each area will have "all to do" on that area. Like Greenwich day will have everything from Highline to Carries apartment and Gay Liberation monument. Staten Island day will start you off with a Lighthouse Museum and bring you all the way to Alice Austen's place. 

It is not just your basic Statue of Liberty and Empire State Building (But ofc those as well), but it has a lot of little gems to see and is very "moviebased". By this I mean, we have many locations that are form tv-series or movies. Like the appartment of Friends or the pub where How I Met Your Mother was born. 

It has all the classic stops, spiced with something you won't find in other travel guides. Each day will also have the km amount you probabply walk that day, what weather to prefer and budget. Book also has empty space where you can write down your own notes and have the book with you in your travel-days.

Start of the book you will have little introduction to NYC, as in what to get when you arrive, how the busses work and what grocery stores are there etc. I has comparison of different housing options like Airbnb, hotel, motel, hostel, couchsurfing. After the travel days, you will find extra activity days, if your trip is longer than seven days, if you have already visited some places or if you are just quicker in your moves. 

It is the ultimate travel guide. 

Language: Finnish

Pages: ~100

Size: A5

Subject: Travel guide

Coming: ~2022

You can come to a info-list of the book by sending me an email at jonna.jowi.sihvonen@gmail.com, I will link you the Etsy link after it has been published.

Blogposts about different areas in English

Cold at Coney Island

Bouncing in Brooklyn

Silly at Staten Island

Nature in Central Park

Series in Greenwich

Everything near Battery Park

IMG_20180404_095126.jpg
image00000588.jpeg